devojka-čamac.ljubav

Љубав је најбољи пример реинкарнације. Знате оно, енергија не умире само мења свој облик? Е па то. Љубав не умире, само промени свој облик. Не мислим на реинкарнацију у којој се човек претвори у гуштера. Мислим на то да кад једном волиш то не може да престане. Ако заиста волиш.

Седели смо у седмом реду у позоришту кад је Жму рекао да та теорија не пије воду и да је вероватније ово да се људи претварају у бубе. Он би био свитац. Да живи у лето, да буде светлост у мојој јулској ноћи.

Стигла сам само да му кажем, пре него што се подигла завеса, да је он моја светлост у свакој ноћи. Није било времена да му објашњавам како је то најјачи доказ  моје теорије о вечитој љубави.

Наравно, поново сам била опседнута неком романтичном романескном причом. Због тога што је нисам пронашла у херц роману, већ тамо где је нисам очекивала. На неким поприлично озбиљним страницама. Знате како то са изненађењима бива – избаце вас из шина и задрже неко време на станици којој се нисте надали. Па вам се допадне и не смета вам што сте скренули с пута.

Најбитније животне лекције ми заправо научимо на тим споредним путељцима. Једна од лекција је сигурно и ова о реинкарнацији. О вечитом протоку заљубљене мисли и ушушканих пољубаца.

Жму се мршти док га убеђујем да је таква љубав непоткупљива и стварна. Да то није оно „стрефи те једном у животу“, већ „стрефљује те сваког дана“. Да се љубав мења како се мењамо ми, али увек тако да савршено пријања на душу.

Жму подиже обрве у „прича о љубави обично угњави“ стилу. Правим се да не видим његова измотавања.

– Џаба се мрштиш! Чак и то што преврћеш очи потврђује моју теорију. Ти ме волиш, а то подизање обрва је само облик љубави! Ха! Реинкарнација потврђена!

– Знаш, бојим се после свега што си ми рекла да ти и не знаш шта значи реинкарнација – смеје ми се у лице.

– Како не знам? Грлио си ме јуче, грлиш ме данас, грлићеш ме сутра. Сваки пут исто, а опет другачије! Ти си мајстор у реинкарнирању наше љубави!

– А ти си мајстор у рекреирању свог мозга.

– Је л’ то значи да се предајеш? Убедила сам те да реинкарнација љубави постоји!

–Ти си баш решила да ме претвориш у бубу?

– Пусти бубе! Дођи да видиш како се реинкарнира пољубац.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *